5 Leuke Halloween recepten

 

trick or treat halloweenVoor ons is het vrijdag al Halloween, versieringen hangen en we hebben er heel veel zin in.
En vrijdag avond om 18:30 uur gaan we langs de huizen om snoepjes op te halen.
Om nog meer in het Halloween thema te komen ging ik op zoek naar leuke recepten om te maken.

Mummie worstjes

Mummie worstjes Halloween

Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 10 knakworsten
  • mosterd , ter decoratie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij elk plakje bladerdeeg in 4 repen, zodat je in totaal 40 reepjes krijgt.
  3. Wikkel 4 reepjes bladerdeeg om 1 worstje, zodat de hele knakworst is ingewikkeld. Ongeveer 1 cm van een uiteinde haal je het deeg een beetje uit elkaar, zodat het worstje zichtbaar wordt (gezicht van de mummie). Leg ze op de bakplaat.
  4. Bak 13-17 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg lichtbruin is en de worstjes heet. Teken met mosterd een gezichtje op elk worstje.

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 12 eieren
  • 1 klein blikje tonijn (200 g)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • een kwart bosje peterselie
  • 18 zwarte olijven, in de lengte doormidden gesneden
 Bereidingswijze:
  1. Kook de eieren 15 minuutjes tot ze hardgekookt zijn.
  2. Laat ze afkoelen, pel ze en halveer ze. Haal het eigeel eruit en doe het in een kom.
  3. Meng het blikje tonijn, de mayonaise en de fijn gesnipperde peterselie hierdoor tot je een egaal mengsel krijgt. Vul hiermee de eitjes.
  4. Schik de gevulde eieren op een schaal. Druk lichtjes een halve olijf op elk ei om het lijfje van de spin te maken.
  5. Duw voorzichtig 4 pootjes in de vulling aan weerszijde van het spinnenlijf.

Crispy rijstspookjes

crispy-rijstspookjes-1-size-3-1

“Zin om zelf wat spookachtige hapjes te maken voor Halloween? Als je het druk hebt, word je vast blij van dit makkelijke en snelle recept.”

Ingrediënten:

  • 60 g boter
  • 350 g mini marshmallows
  • 125 g rice crispies (ontbijtgranen)
  • 90 g witte chocolade
  • mini chocolade chips

Bereidingswijze:
1. Smelt de boter in een steelpan op een laag vuur. Voeg de marshmallows toe en roer tot ze gesmolten en goed gemengd zijn met de boter. Haal van het vuur.
2. Voeg de ontbijtgranen toe en roer tot alles goed gemengd is.
3. Smeer het mengsel uit op een bakplaat zodat het egaal plat is. Laat een paar minuten afkoelen voordat je verder gaat.
4. Gebruik koekjesvormpjes (liefst zo griezelig mogelijk, zoals grafstenen en spoken) om ‘koekjes’ mee te maken. Laat de uitgesneden vormen op het bakpapier nog ongeveer een uur afkoelen en uitharden.
5. Smelt de witte chocolade. Doop twee-derde van elk vormpje in de chocolade om een spookje te maken, gebruik kleine chocolade chips als ogen. Laat de chocolade uitharden en smikkelen maar!

Spinnen Cupcakes

spinnen cupcakes

Ingrediënten:

  • 1 pak mix voor chocoladecake
  • 500 gr zwarte dropstrengen of dropveters
  • 500 gr gebaksglazuur (chocolade of wit)
  • 48 winegums
  • 48 ronde snoepjes (jelly beans of m&m’s)

Bereidingswijze:

  1. Bereid de chocoladecakejes zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snij de drop in stukjes van ongeveer 7 cm lang. Breng een glazuurlaagje aan op een cakeje en druk de stukjes drop in de zijkanten van het cakeje om poten te maken (3 per kant, 4 neemt teveel ruimte). Druk 2 winegums in de voorkant als giftanden en 2 ronde snoepjes als ogen. Bestrooi met decoratiesuiker. Herhaal met alle cakejes.

Griezelige ogen
Griezelige ogen (bonbons voor Halloween)

Ingrediënten

  • 375 gr gladde pindakaas
  • 125 gr boter, zacht
  • 300 gr poedersuiker, gezeefd
  • 1 eetlepel vanilleextract
  • 325 gr witte chocolade, gehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 druppels blauwe voedingskleurstof
  • 100 gr mini chocolate chips
  • rode voedingskleurstof (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. lop de pindakaas en boter met een elektrische mixer tot een glad geheel. Klop de suiker en vanille erdoor. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast. Rol het gekoelde mengsel tot kleine ronde balletjes ter grootte van een oog en leg deze op twee met bakpapier beklede bakplaten. Zet nog eens 30 minuten in de koelkast.
  2. Smelt de witte chocolade en boter in een magnetronbestendige glazen of aardewerken schaal met intervallen van 30 seconde, telkens roeren na elke interval, ongeveer 1 tot 3 minuten (afhankelijk van de magnetron). Niet te lang verhitten, dan brandt het aan. Dip elk ‘oog’ in de witte chocola en leg op de bakplaat tot de chocolade hard geworden is. Je kunt ze in de koelkast zetten.
  3. Roer een paar druppeltjes blauwe voedingskleurstof in de overgebleven witte chocolade. Maak een ronde ‘iris’ op de bovenkant van het gekoelde oog en druk er een mini chocolate chip in als ‘pupil’. Voor extra griezelige ogen kun je met een sateprikker in rode kleurstof gedoopt nog kronkelende lijnen op het oog maken.

 Vind jij deze recepten ook zo leuk? En ga je hier wat van maken of heb je een ander leuk recept reageer dan hieronder. 

 

Facebooktwitter

Hallo

Volg mij
Facebooktwitterinstagram
Archief