Recepten met eieren voor oud & nieuw | Delicieux

lidl_delicieux_voorproefen_proeverij_2015_900x525

Vorige week toen ik boodschappen ging halen bij de Lidl kocht ik daar een grote doos met eieren.
Bij deze doos met eieren zaten vijf heerlijke eieren recepten.
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd moet ik toegeven, maar dat ga ik zeker nog doen.
Graag deel ik met jullie deze recepten die je zou kunnen maken met oud & nieuw.

Avocado uit de oven met spiegeleitjes

Lidl delicieux Avocado uit de oven met spiegeleitjes


Benodigdheden: 

> 2 avocado’s
> 4 eieren
> 8 plakken voorgebakken ontbijtspek
> 4 bio meergranen boterhammen
> 10 g peterselie
> Zout en peper
> Bakplaat
> Bakpapier

Bereidingswijze
* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep ze met een lepel uit de schil. Leg de avocado’s op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Breek vier eieren boven de uitgeholde avocado’s. Verdeel het ontbijtspek over de bakplaat.
Halveer de meergranen boterhammen en leg deze ook op de bakplaat
* Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak deze 10 minuten af.
Hak intussen de peterselie fijn. Serveer de avocado’s met ei, het krokante ontbijtspek, de fijngehakte peterselie en de toast. Breng op smaak met zout en peper

Sushi-Omelet met verse kruiden en zalm
Lidl delicieux Sushi-Omelet met verse kruiden en zalm

Benodigdheden:

> 4 eieren
> 10 g peterselie
> 10 g bieslook
> 1 bosui
> 2 el olijfolie
> 1 komkommer
> 200 g kruidenroomkaas
> 100 g gerookte zalm
> 1 rode ui
> 4 el rode balsamicoazijn
> Zout en peper

Bereidingswijze:
Hak de peterselie, bieslook en bosui heel fijn. Kluts de eieren en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
* Verhit steeds een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak 4 omeletten.
*Was de komkommer, verwijder de uiteinden en snij in 4 lange repen. Leg de omeletten op 4 borden. Leg in het midden van elke omelet een lange streep kruidenroomkaas, een lange reep gerookte zalm en een reep komkommer. Rol de omelet strak op en snij in rolletjes. Verwijder het buitenste schilletje van de rode ui en snipper de ui. Serveer de sushi-omelet met een bakje rode balsamicoazijn en wat fijn gesneden rode ui.

Krokant gebakken spiegeleitje met ham en kaas

Lidl delicieux Krokant gebakken spiegeleitje met ham en kaas

Benodigdheden:
4 eieren
> 30 g boter
> 200 g broodkruim / paneermeel
> 4 plakken ambachtelijke ham
> 4 plakken oude kaas
> 1 takje basilicum
> Zout en peper

Bereidingswijze:

* Verhit de boter in een grote koekenpan
* Bak de broodkruimels of paneermeel in de boter
* Breek 4 eieren boven de pan en verdeel de ham en de kaas over de spiegeleieren. Bak de eieren op een laag vuur totdat het eiwit gestold is. Breng op smaak met zout en peper en garneer met basilicumblaadjes.

Mini groenten omwonden met krokant gebakken ontbijtspek en ei-dip

Lidl delicieux Mini groenten omwonden met krokant gebakken ontbijtspek en ei-dip

Bereidingswijze: 
> 100 g mini wortelen
> 100 g mini mais
> 100 g mini prei
> 300 g ontbijtspek
> 4 eieren
> Bakplaat

Bereidingswijze:
* Verwarm de oven voor op 180 graden.
* Schil de wortelen. Kook alle mini groenten 1 minuut en spoel ze daarna af onder koud stromend water. Wikkel het ontbijtspek om de mini groenten en verdeel over een bakplaat.
* Bak de groenten 10 minuten af, totdat het ontbijtspek knapperig is. Kook intussen de eieren 3 minuten en laat ze schrikken.
* Serveer de eieren in een eierdopje met de gebakken mini groenten.

Gevulde sneeuwpop eieren
Lidl delicieux Gevulde sneeuwpop eieren

Benodigdheden:
> 8 eieren
> 4 el mayonaise
> 2 el ketchup
> 3 el yoghurt
> 1 tl kerriepoeder
> 1 wortel
> 4 zwarte olijven
> Cocktailprikkers
> Staafmixer
> Spuitzak

Bereidingswijze:
Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren
* Snij 1/3 van de onderkant van de eieren af en snij dit deel fijn. Verwijder het eigeel uit het overgebleven deel van de eieren met een klein theelepeltje. Meng het eigeel met het fijngesneden ei, de mayonaise, de ketchup, de yoghurt en 1 theelepel kerriepoeder. Pureer glad met een staafmixer. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren.
* Snij van de wortel 4 neusjes. Gebruik de rest van de wortel om hoedjes van te maken. Snij de zwarte olijven in kleine stukjes.
* Zet 4 eieren met een platte kant naar beneden op een bord. Steek een prikker in de 4 eieren. Prik vervolgens de andere 4 eieren op de eieren. Maak met een scherp mesjekleine inkepingen waar je de neus, de oogjes en de knoopsgaten wilt maken. Maak nu oogjes, neusjes en knoopsgaten met de stukjes wortel en olijf. Maak de sneeuwpop af met een hoedje van wortel.

Tip: wil je het simpeler houden voor kinderen, dan kun je het vullen van de eieren ook overslaan.

Wat ga jij van deze 5 recepten maken? Ik ben van plan om het recept van de sushi-omelet met verse kruiden en zalm eens te maken.
Al zijn mijn kinderen geen fan van ei ik denk dat ze met deze recepten hier toch van zullen proeven. 

Facebooktwitter

Hallo

Volg mij
Facebooktwitterinstagram
Archief