4x Paashapjes voor een brunch


Nog even en we zitten weer in april, dit vind ik ook een van de leukste maand die er is.
Een maand met leuke dagen voor jong en oud.
De eerste feestdag in april is Pasen.
Dit jaar valt Pasen op zondag 15 april en maandag 16 april.
In deze blog laat ik een aantal lekker hapjes zien die je kan maken voor een paas brunch.


Mortadellasandwiches

Ingrediënten voor 6 personen:
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 1 el olijfolie extra vierge
* ½ theelepel grof zeezout
* 6 sneetjes maïsbrood
* 1 pakje mortadella (vleeswaren) (italiaanse worst 100g)

Bereiding: (ca. 35 minuten)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika’s 15-20 minuten middenin de oven, tot het buitenste vel bruinverbrand is.
  2. Leg de paprika’s in een met vershoudfolie afgedekte kom en laat ze 5 minuten staan (zo laat het verbrande vel makkelijker los).
  3. Verwijder het zwarte vel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in grove repen. Schep de repen paprika om met olijfolie en zeezout. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  4. Verdeel de paprika over drie sneetjes maïsbrood, leg er de plakjes mortadella op en leg de andere sneetjes maïsbrood erop.
  5. Snijd de mortadella-sandwiches schuin doormidden en herhaal dit.

Tip: 

  • Mortadellasandwiches meenemen? Wikkel ze in vetvrij papier, dan blijven ze vers!

Gevulde Venkel
Ingrediënten voor 8 hapjes:
* 1oo gr broccoliroosjes
* 150 gr kers/cherrytomaatjes
* 2 venkelknollen
* 100 gr gerookte forelfilet
* 2 el fijngehakte peterselie
* 2 el mayonaise

Bereiding: (ca. 25 minuten)

  1. Snijd de broccoli in piepkleine roosjes. Verwijder de stelen. Halveer de tomaatjes. Snijd het groen van de venkelknollen dat als garnering wordt gebruikt. Snijd de forelfilet in smalle reepjes.
  2. Kook de broccoli roosjes 4 minuten en laat ze uitlekken en afkoelen. Kook de venkelknollen in ca. 15 minuten in iets gezouten water beetgaar.
  3. Dompel de gekookte venkelknollen even in ijskoud water om het kookproces te stoppen en laat ze uitlekken.
  4. Verwijder lelijke buitenste bladen en stelen. Snijd een plakje van de onderkant. Snijd de venkelknollen verticaal doormidden en haal de lagen uit elkaar.
  5. Leg de holle venkel bladen op een schaal. Schep de reepjes forel, de broccoliroosjes, halve tomaatjes, peterselie en mayonaise door elkaar.
  6. Vul de venkel bladen met dit mengsel en garneer met een beetje venkel groen.

Tips:

  • Vervang de forel filet door uitgelekte en met een vork losgehaalde tonijn (uit blik) of reepjes rauwe tonijn.

Gevulde omeletrolletjes


Ingrediënten voor 6 personen:
* 4 eieren
* 2 el melk
* snufje zout
* 2 el peterselie
* kleine tomaatjes en/of cocktailworstjes
* 20 gr boter

Bereiding: (ca. 25 minuten)

  1. Zet een flinke kom klaar. Tik (niet te hard!) de schaal van een ei tegen de rand van de kom. Breek het ei in tweeën en laat de inhoud in de kom glijden.
  2. Herhaal dit met de andere eieren. Klop de eieren met een vork of garde los met de melk, het zout en de peterselie.
  3. Verhit de boter op een middelmatige hittebron in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter niet te bruin worden. Giet het eimengsel in de pan.
  4. Til met een vork hier en daar de gestolde rand van de omelet (die het eerst stevig wordt) iets op en laat het vloeibare, dunne ei mengsel eronder lopen. Houd daarbij de koekenpan iets scheef.
  5. Leg als de bovenkant van de omelet bijna droog is een halve minuut een deksel op de pan. Laat de gare
    omelet uit de pan op een bord glijden en afkoelen.
  6. Snijd de omelet in repen van ongeveer 4 cm breed. Rol kleine tomaatjes en/of (iets warm gemaakte) worstjes in een reep omelet en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.

Tips: 

Vervang de tomaatjes/cocktailworstjes door een klein balletje gehakt of door een opgerold plakje salami of wijncervelaat.

Mini sandwiches
Ingrediënten voor 42 sandwiches:
* 1 kropje little gem
* 1 pakje partybroodjes sesam
* halvanaise
* 1 gerookte kipfilet in dunne plakjes
* 6 radijsjes, in dunne plakjes
* 1 pakje partybrood (witbrood)
* ca. 100 gr tonijnsalade
* ½ avocado
* ½ bakje daikon cress of brocco cress
* 1 pakje partybrood meergranen
* ½ bakje scharreleiersalade met bieslook (Johma)
* handje rucola
* 5 cherrytomaatjes in dunne plakje

Bereiding: (ca. 20 minuten)

  1. Haal de blaadjes sla los. Leg de buitenste blaadjes op een schaal.
  2. Bestrijk de sneetjes sesampartybrood met halvanaise en verdeel de kleine blaadjes little gem (uit het hart van de krop) over de helft van de sneetjes.
  3. Scheur eventuele grote blaadjes in tweeën. Leg er de kipfilet en de radijs op en dek af met de andere helft van het sesambrood.
  4. Verdeel over de helft van het pizza partybrood de tonijnsalade. Snijd de avocado in reepjes en verdeel ze over de tonijnsalade.
  5. Garneer met de daikon cress en dek af met de rest van het pizza partybrood.
  6. Verdeel over de helft van het meergranen partybrood de eiersalade, de rucola en de plakjes tomaat.
  7. Dek af met de rest van het meergranenpartybrood.
  8. Leg de mini sandwiches op de schaal met de slablaadjes. Serveer direct of bewaar de sandwiches tot gebruik afgedekt in de koelkast.Tips:
    * Variatie: In plaats van partybrood kunt u ook gewoon brood gebruiken. Vervang het partybrood door 6 sneetjes gewoon brood naar keuze. Verdeel het beleg over drie sneedjes en dek ze af met de rest van het brood. Snijd het brood vervolgens in puntjes of blokjes.
    * U kunt natuurlijk ook zelf ronde partybroodjes uit boterhammen steken met behulp van een wijnglas dat u met de rand in het brood drukt.

Welke hapjes zou jij wel willen proberen of heb je al eens gemaakt?
Laat hieronder een reactie achter. 

Facebooktwitter

Hallo

Volg mij
Facebooktwitterinstagram
Archief