Favoriete serie’s op dit moment

Iedereen houdt er wel van om serie’s te kijken na een lange dag werk of eens lekker tussendoor.
Tegenwoordig heb ik een vaste avond dat mijn favoriete serie op tv komt.
In deze blog vertel ik graag wat mijn favoriete series op tv zijn.

 1. Grey’s Anatomy.

  Deze serie volg ik vanaf dag 1 (27 maart 2005) en bij elk slotseizoen keek ik uit naar het nieuwe seizoen.
  Mocht je de serie niet kennen hieronder een kleine uitleg over deze super serie.Grey’s Anatomy volgt de levens van chirurgisch stagiairs en assistent-chirurgen in het fictieve Grey Sloan Memorial Hospital, voordien Seattle Grace Hospital (seizoen één tot en met seizoen zes) en Seattle Grace Mercy West Hospital (seizoen zes tot en met seizoen negen), die hun training naar volleerde chirurgen voltooien met hulp van hun mentors. Elke aflevering begint en eindigt met een voice-over van Meredith Grey of occasioneel een ander hoofdpersonage, die het algemene thema van de aflevering aankondigt. Vanaf het zesde seizoen representeert een seizoen een academisch jaar in de opleiding van de chirurgen, terwijl één academisch jaar voorheen gelijk stond aan drie of twee seizoenen. Grey’s Anatomy staat gekend om de shockerende seizoensfinales, waarin vaak een tragisch voorval het vertrek of de dood van een hoofdpersonage betekent. De meeste afleveringen gaan over de alledaagse levens van de hoofdpersonages als chirurgen, hoewel er ook zeer veel aandacht naar hun persoonlijke levens gaat. Hoewel de artsen de – vaak levensbedreigende – ziektes van hun patiënten genezen, vaak door complexe operaties, is hun voornaamste drijfveer vaak competitie en lof.
 2. Chicago Fire

  Ik volg deze serie nog niet zo heel lang, toen Chicago Fire na een aflevering van Grey’s Anatomy kwam ben ik het gaan volgen.
  Jammer genoeg komt Chicago Fire niet meer na Grey’s vanaf deze week komt de serie op woensdag na NCIS: Los Angeles om 21:30.  Maar ook deze serie vind ik super leuk om naar te kijken en wil ik echt blijven volgen.
  In de serie wordt het leven van de brandweerlieden en paramedici werkzaam bij het 25th Bataljon van het Chicago Fire Department gevolgd, zowel professioneel als privé. In de brandweerkazerne is iedereen toegewezen aan een van de wagens: Engine 51, Truck 81, Squad 3, Ambulance 61 en 25 Bataljon. Sommige beelden zijn gefilmd in een echte brandweerkazerne in Chicago Opvallend is de verbinding met Chicago P.D zowel de personages van Chicago Fire als Chicago P.D. treden op in beide series. Chicago P.D. is een spin-off van Chicago Fire en is door dezelfde makers bedacht. In seizoen 2 van Chicago Fire zit één aflevering van Chicago P.D waarin ze de dader van een brandstichting willen pakken. Hierin zie je ook mensen van Firehouse 51.Commandant of Bataljon Chief is Wallace Boden. Hij heeft twee luitenants, Matthew Casey van Truck Co. 81 en Kelly Severide van Rescue Squad Co. 3 (de hulpverleningswagen), hoofdparamedicus Gabriela Dawson is verantwoordelijk voor Ambulance No. 61.
 3. Code Black

  Ook deze serie volg ik nog niet zo heel lang, wel wat langer dan Chicago Fire.
  Ik heb altijd wel een voorkeur gehad voor serie’s in een ziekenhuis, denk dan bijvoorbeeld aan E.R, ook dat vond ik een geweldige serie. Code Black komt elke dinsdag om 22:25 op Net 5.Code Black, speelt zich af op de drukste en meest beruchte Eerste Hulp-afdeling van Amerika: die van LA County Hospital. Code Black wordt afgegeven op een ER als er meer patiënten zijn dan beschikbare middelen om hen te behandelen. Een gemiddeld ziekenhuis geeft zo’n vijf keer per jaar deze code af, maar in dit ziekenhuis gebeurt dit maar liefst 300 keer per jaar. Leanne Royer (Marcia Gay Harden, ook bekend van Fifty Shades of Grey) is de briljante arts die deze chaos in goede banen probeert te leiden. 
 4. The Walking Dead

  Een serie waar ik eerst echt niks van wilde weten, maar na vele positieve meningen te hebben gehoord wekte mijn nieuwsgierigheid toch om te gaan kijken.
  Via Netflix keek ik de eerste seizoenen samen met mijn man.
  Nadat we alle seizoenen hadden bekeken begon de serie verder op FOX, helaas moeten we nu weer wat langer wachten maar ik kan nu al niet wachten op het volgende seizoen die gaat komen.
  Zoals in de strips, omschrijft AMC de serie niet als horror maar eerder als een dramaserie. Het verhaal is niet gericht op het uitroeien van walkers, maar meer over de toestand van een groep mensen die tracht te overleven in extreme omstandigheden en op zoek zijn naar een veilige plaats waar ze beschermd zijn tegen de zombies.Tijdens de reeks veranderen de personages sterk, bijvoorbeeld hun karakter en hun onderling vertrouwen. Ook komen diverse ethische kwesties aan bod, geschillen tussen mensen met verschillende meningen, enzovoort. In het begin van de reeks lijkt de groep hecht aan elkaar te hangen, maar iedereen zal meer en meer op eigen houtje handelen. Ook wordt het wantrouwen tussen de overlevenden groter.
  In de serie worden de zombies met verschillende terminologie aangesproken, naargelang de groep van overlevenden. In de groep van Rick gebruikt men de term walkers. Andere overlevenden maken gebruik van termen als biters, lame-brains, roamers, floaters of lurkers. Het woord “zombie” is geen enkele keer uitgesproken in de serie.Mijn keuze voor serie’s is best groot zoals je ziet, ik hou van veel verschillende serie’s.
  Een aantal serie’s hebben een stop en moeten we weer wachten tot we verder kunnen gaan kijken.Ik ben benieuwd of jij ook naar deze serie’s kijkt en wat jij ervan vind?
Facebooktwitter

Hallo

Volg mij
Facebooktwitterinstagram
Archief