Leuke Halloween hapjes


Bizar! Nog even en we gaan Halloween vieren.
Bij ons in de wijk houden dan ook echt een ware kids route en een horror route.
De kids route houdt in dat kinderen langs huizen gaan om snoepjes op te halen.
Alle kinderen zien er griezelig uit.
De horror route is vanaf 16+ en wordt net als vorig jaar weer erg eng!

In het weekend van 28 oktober gaan wij Halloween vieren.
Daarom leek het mij wel leuk om een aantal lekkere maar simpele hapjes te laten zien.


Bladerdeeg mummies

Ingrediënten:
Knakworsten (10 stuks)
Bladerdeeg (3 blaadjes)

1. Verwarm je oven voor op 200 °C en ontdooi de velletjes bladerdeeg.

2. Snijd het bladerdeeg in dunne (heel dunne) reepjes, waarschijnlijk is het meer dan je nodig hebt, ik had 2,5 velletje nodig.

3. Droog de knakworstjes af met een keukenpapiertje en wikkel de reepjes bladerdeeg om het worstje heen. Zorg dat je aan een van de uiteinden een stukje ‘bladerdeeg-vrij’ houdt. Hier komen de oogjes.

4. Leg de mummies op een bakplaat met bakpapier. Maak nu van restjes bladerdeeg kleine bolletjes, druk ze een beetje plat en druk ze in de openingen op de worstjes.

5. 10-12 minuutjes in de oven en klaar zijn je mummies!

Was je op zoek naar een lekker gerecht voor je kleine Halloweenmonsters? Dit is een supermakkelijk recept dat snel klaar is en bij iedereen in de smaak zal vallen. Bovendien past deze oranje rijstschotel perfect bij het thema van Halloween!


Ingrediënten (voor 2 personen)
zakjes rijst
spekblokjes
erwtjes uit blik
1 eetlepel kurkuma
2 eetlepels tomatenpuree
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals vermeld op de doos. Dit gerecht is ook heerlijk met basmatirijst.
2. Terwijl de rijst kookt, warm je in een pan wat olijfolie op voor je er de tomatenpuree en kurkuma in mengt en verwarmt.
3. Zodra de rijst klaar is, meng je hem door het tomatenmengsel met kurkuma Open het blik erwtjes en laat de inhoud in een vergiet uitlekken.
4. Bak de spekblokjes in een pan met wat olijfolie tot ze lekker knapperig zijn. Laat het vet eventueel op wat keukenpapier uitlekken.
5. Tot slot meng je de oranje rijst, erwtjes en spekjes bij elkaar en dan maar smullen. Is ook superlekker als koud gerecht.

Dui­vels­ogen van ge­vul­de ei­e­ren

Gevulde eieren kennen we allemaal, maar speciaal voor Halloween steken we ze in een nieuw jasje.

Ingrediënten

12 eieren
4 el mayonaise
2 el dijonmosterd
24 plakjes ontpitte zwarte
1 el sriracha sauce

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer de eieren overlangs, schep de eidooiers eruit en doe deze in de keukenmachine. Voeg de mayonaise en mosterd toe en mix tot een glad mengsel. Schep in de spuitzak.
  2. Leg de eihelften op een schaal en spuit de vulling in de holtes. Leg een plakje olijf in het midden van het gevulde ei. Teken met behulp van een satéprikker rondom de vulling bloedadertjes met de srirachasaus.

Heksen bezemsteel

Wat heb je hiervoor nodig?
Zoute sticks, cheese trekkaas, (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten) en verse bieslook.
Snijd de cheestrings in drieën en stop je in ieder stuk een zoute stuk. Vervolgens trek je de cheestrings wat uit elkaar, zodat het net lijkt alsof het de onderkant van een bezem is. Bind een takje verse bieslook om de bovenkant van de kaas en de bezem is klaar!

Er zijn nog zoveel leuke en lekkere gezonde hapjes die je kunt maken voor Halloween. 
Maar dan zou de blog nog langer worden. 
Ik wil zeker gaan proberen om iets van deze hapjes te maken voor de kinderen.

 

Facebooktwitter

Hallo

Volg mij
Facebooktwitterinstagram
Archief